Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 de febrer de 2024   |   23:58
 
Enquesta  
Quin percentatge de producte agroalimentari local entra a ca vostra?

Del 0 al 15%
Del 25 al 50%
Del 50 al 75%
Del 75 al 100%
 
Opinió
11/08/2017 | 08:44
L’Ajuntament no ha de permetre incerteses
Sebastià Aguiló

No es tracta de fer crítica constant de la forma d’actuar de l’equip de govern de Sóller, però, a vint dies de l’alliberament del peatge del túnel, els ciutadans de Sóller no veim, ni hem vist, cap moviment significatiu per intentar mitigar el que possiblement serà un caos circulatori a la vall.

Una de les responsabilitats d’un ajuntament, no és només anticipar-se als esdeveniments futurs, sinó també transmetre a la població un cert grau de seguretat i tranquil.litat davant els previsibles problemes.

En aquest cas, els sollerics no estam, ni tranquils, ni segurs de què l’ajuntament tengui controlat aquest problema imminent i si, per contra, ho tenen realment controlat no haurien de permetre que la incertesa s’apoderàs dels ciutadans.

Realment el tema de la circulació i l’aparcament de Sóller és un gran mal de cap, però crec que hi ha moltes d’altres actuacions que es podrien fer.

Una de les primeres actuacions que es podrien fer, així com ho han fet a altres pobles turístics, seria instal.lar uns cartells a l’entrada del municipi advertint de la complexitat de la circulació al centre, al temps que es convida als visitants a deixar els vehicles a fora; explicant l’ atractiu de la visita a peu, indicant –fins i tot- diversos itineraris històrics i culturals.

Inclús, es podria negociar amb el Consell de Mallorca una possible autorització provisional per a poder aparcar a la carretera com es fa fins ara, però en comptes de fer-ho en cordó, fer-ho en bateria, ja que d’aquesta manera es doblarien els llocs d’estacionament. Seria tot un detall per part del Consell, atès que han tingut molta pressa en rescatar el túnel sense valorar les conseqüències d’això.

També s’hauria de fomentar i potenciar la utilització de vehicles de dues rodes per part dels residents, habilitant més aparcaments per aquests vehicles, i reduir alhora, els imposts de circulació de aquests tipus de vehicles.

I com no, restablir el sentit comú a l’hora de replantejar els canvis circulatoris que empitjoren encara més, si es pot, el problema de la limitació circulatòria que té Sóller.

En poques paraules, és important que les Cases de la Vila, aportin tranquil.litat als ciutadans i no incertesa davant aquest esdeveniment històric que viurem ben aviat!Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a