Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   01:44
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Opinió
30/03/2018 | 10:54
En set anys, cap notificació de queixa
Pep Jordán

Soc en Pep Jordan,petit empresari de Sóller des de fa quasi trenta anys.
He tengut la concessió de dues parcel.les de tumbones, de can Generós i Altamar i parcel·la de deu velomars els darrers set anys

Dit això vull expressar el meu malestar i indignació per unes declaracions fetes en diversos medis de premsa pel regidor de turisme Jaume Mateu i, en concret, al que fa referència a que suposava massa problemes per al consistori i que no estaven satisfets amb la gestió que s’havia duit a terme per part dels concessionaris, generalitzant i sense fer distinció.

En resposta vull recordar-li que en aquests set anys no hem rebut cap notificació de queixa cap al nostre servei.

Durant aquests anys no només ens hem limitat al pagament de les taxes municipals sinó que hem aportat una sèrie de millores:

1) Poals de fems addicionals, per la recollida de residus, poals per residus reciclables.

2 ) Una tumbona i una cadira amfíbia per a persones amb capacitats físiques reduïdes per a poder facilitar-los el bany.

3) Un desfibril·lador a disposició de qualsevol usuari o no del nostre servei.

4) Jo mateix i algun dels meus operaris hem adquirit la titulació de primers auxilis i de socorrisme marítim.

5) Hem fet campanya de conscienciació pel bon ús de les platges, informació en tríptics als usuaris, sobre l’estalvi d’aigua, la bona gestió dels residus, la disposició de cendrers per fumadors i sobre la salut com avís sobre el perill dels grumers, disposant de farmaciola en tot moment per si calia atendre algú, etc.

Alguns problemes que m’han tocar solucionar han estat:

1) Fer venir freqüentment una màquina retroexcavadora per netejar l’arena de la zona, aplanar-la, i retirar la posidònia morta de damunt.

2) Hem hagut de suportar les males olors diàries de l’estació de bombeig d’aigües residuals davant Can Generos i freqüents vessaments al torrent de devora.

3) Continus embossos a les dutxes publiques passant dies engorgades i havent de donar avisos continus perquè es vengués a reparar per part de l’Ajuntament.
4) Hem hagut de suportar sobretot els mesos de juliol i agost els botellots nocturns, que feien ús del nostre material tot i estar replegat i fermat, fent destrosses a tumbones i tauletes, així com arrossegar material cap al mar, deixant residus plàstics, vidres romputs, botelles d’alcohol i fins i tot restes de drogues damunt l’arena i el material.

5) Els efectes secundaris de la festa del Firó: desmuntar tota la platja amb el perjudici econòmic i de feina evident (no és problema perquè gaudir la festa és el mes important en aquest dia), el que no és de rebut és la brutícia que queda damunt la platja i que nosaltres hem de retirar (cartutxos buits, petards, llaunes botelles, tassons, roba, vidres, vomitats i pixarades) si volem arrancar la feina al dia següent, ja que els serveis de neteja de l’Ajuntament tarden dies en passar a fer la neteja de la platja.

Dit tot això m’agradaria que el senyor Mateu m’explicàs quin problema té amb la nostra gestió de les concessions, les quals pagam cada any a les arques públiques de Sóller, i que no són cap regal de cap regidor. I és que tal volta ni s’hagi llegit les condicions dels serveis que havien de donar els concessionaris de les parcel·les.

No entenc com aquest individu es pot denominar socialista i d’esquerres quan fa declaracions on reconeix que és poc probable que una empresa petita i local pugui accedir al nou model de concessió proposat de les parcel·les…

I en quant a que facilitarà les coses perquè reduirà el nombre d’interlocutors, m’agradaria saber com tot un regidor i director general de Carreteres pot tenir problemes i no donar abast, per tenir quatre o cinc petits interlocutors en aquest tema de les platges. O és que tal volta no sap que pot estar contradient normativa europea sobre l’obligació de les Administracions Públiques de facilitar l’ajut a l’accés de concessions públics a les PIMES?

No es lògic que els “playeros” s’hagin de fer càrrec de la neteja de tota la badia de Sóller, ja que hi ha molts més usuaris i zones lliures de servei d’hamaques que no tenen res a veure amb les parcel.les... crec que és obligació dels ajuntaments donar servei públic a les platges no sotmeses a explotació hamaques... així com també hauria de ser la seva obligació el servei de socorrisme a tots els usuaris de la platja.

No és lògic obligar al guanyador de la propera subhasta a comprar el material tot nou al gust del consistori de torn. I d’aquí quatre anys què? Un altre mobiliari nou d’un altre color?

No és lògic haver de posar el balisament de boies de tota la badia.

Al final pareix que aquest Ajuntament el que pretén és rentar-se les mans de les seves obligacions públiques i com a govern d’esquerres poc l’interessa la petita empresa local i els seus treballadors, ja que aquest model proposat fa totalment inviable que una petita empresa aconsegueixi el finançament per tal inversió...

Jo li diria al senyor Mateu que si vol estalviar que es plantegin reduir el nombre de regidors i així estalviarem també un munt de pagues publiques.

Ja em direu si els bars de la Plaça, que ja paguen per ocupació de via pública, haguessin a més de recollir el fems de tota la Plaça, fregar les escales de l’Ajuntament i contractar un servei de seguretat privada per a tota la Plaça, a més a més posar el mobiliari a gust del regidor. No seria de bojos?

Vista la solució aportada per l’Ajuntament amb el tipus de concessió per als pròxims quatre anys, i les declaracions de Jaume Mateu es pot arribar a pensar que aquesta proposta està pensada per a un tipus d’empresa en concret, potser per a les mateixes empreses per les quals es va informar aquest Ajuntament sobre gestió de platges de tipus com Can Picafort, Alcúdia, S’Arenal de Palma, “totes elles molt parescudes en tamany i model turístic al Port de Sóller...”

Tampoc és de descartar algun interès per part d’algun servidor públic per a facilitar les coses a un tipus d’empresa en concret mes gran i dificultar-la a altres mes petites.

Per tant ens queda demanar-nos quina explicació té tot això? A qui li interessa aquest nou model d’explotació, més enllà de poc convincents i injurioses explicacions del regidor de torn? És això la porta d’entrada per a empreses que venguin a blanquejar doblers de a saber on? I què faran després? Seguiran fent-se amb tots el negocis del Port?

En tot cas no veig clar el paper del Consistori i del regidor socialista en tot això, però mirar pels petits autònoms i treballadors del poble no hi miren gens.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a