Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   01:31
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Opinió
02/10/2020 | 09:29
El Centre de Dia a l'escorxador no és cap quimera
Plataforma Pro Centre de Dia Digne a Sóller

El Partit Popular ha publicat al seu mur de Facebook la seva opinió sobre el Centre de Dia, i com no, reforçant la proposta de l’equip de govern del nostre Ajuntament. Amb la mateixa llibertat i el dret a l’expressió la plataforma per un Centre de Dia digne, sense ànims de polemitzar, també volem expressar el nostre punt de vista, que per cert, ens sentim satisfets des de la plataforma, perquè al menys de moment, ha servit de revulsiu perquè el que es portava d’alguna manera ocult, durant un any i mig, ja que la contestació per part del regidor dels serveis socials sempre era la mateixa “els tècnics estan treballant en això”, vaja doncs, ha estat un “part” llarg, ha estat una negociació “dura” amb els gestors de recinte de Bell Entorn pel que es veu segons el temps; però la plataforma ha tingut el seu impacte i èxit ja que tot aquests tràmits s’han resolt en dos dies.

Poden fer públics els acords als que han arribat? Creiem que son uns aspectes que la ciutadania també hauria de conèixer.

El que és difícil d’entendre, és que en el ple de dia 14 de juliol, Podem Sóller va presentar una moció “d’apropament” a la societat gestora de Bell Entorn, per tal de que el Centre de Dia quedés ubicat en aquest lloc (no recordam si entenguérem que de manera provisional seria a l’escoleta existent) el PSOE votà a favor i tots els altres, inclòs el PP, en contra o s’hi abstengueren.

I si el lloc negociat es refereix a la tan manejada (vox populi) escoleta, i la jardineria a la qual es refereixen és el que està al vessant del torrent Major i del Gorg den Bessó, flac favor els fan als possibles usuaris, perquè principalment a l’estiu, hi tenen mals olors, moscards i fins i tot rates, a més amb les avingudes del torrent pot arribar a ser perillós. Ja hi hem vist dos murs de contenció, el primer, va ser arrasat per la primera envestida de les aigües, cosa que personalment en P. Sunyer va posar en coneixement, en el seu dia, de la Directora General de Recursos Hídrics, que podia passar, vist com s’estava construint.

I entrats en el tema que ens ocupa, els podem assegurar que no és tal quimera això del pacte com vostès afirmen, per quimeres, el bulevard de l’avinguda d’Amèrica, els aparcaments en altura de Cetre (els existents mai s’omplen); el que passa és que la idea del passat equip de govern no la troben adient, i amb l’actitud de decantar-se per Sa Calatrava el que estan fent és hipotecar de per vida una cosa que pogués ser una realitat, alhora que recuperen per a la nostra ciutat unes edificacions singulars i catalogades.
Per què no fan una consulta popular, sobre el tema? La ciutadania hauria de ser lliure de poder opinar, ja que és un centre que molts dels que ara parlem sobre això, potser arribem a ser-ne usuaris. Mirin pel que fa a la consulta popular això va ocórrer a Suïssa: “Este domingo en Suiza hubo consulta popular para saber si las famosas vacas suizas deben volver a lucir como lucían antes, con su cornamenta, o si se debe mantener la costumbre de los últimos años de quitarles los cuernos”.

I parlant de consulta, vegin, la plataforma en la petició de signatures d’adhesió demanàvem quina era la preferència entre Escorxador, Bell Entorn i Escolàpies. Entre 467 signatures d’adhesió a la plataforma el 83,94% és partidària de l’Escorxador i el 2,14% són partidaris del recinte Bell Entorn; vegin si és convenient o no la consulta popular. I tenguin per segura una cosa, feta la hipotètica consulta popular, i l’equip de govern donés compliment al resultat, hi guanyarien en la confiança del poble.

I sí, tenen raó, les obres podrien ser costoses, però tenen un finançament de la Conselleria d’al menys el 50% i, d’altra banda, no hi ha un llegat de doblers d’una pròcer senyora sollerica per dedicar a aquests o semblants tipus d’equipaments? Discrepam, quan diuen (segons el tècnics) la mala accessibilitat que tendría l’Escorxador, per la mobilitat de las ambulàncies. Coneixen el centre de dia de Valldemossa? Si no el coneixen, en P. Sunyer els proposa que facin una visita amb el cotxe, amb els tècnics que van fallar en contra de la mobilitat cap l’Escorxador, i cal creure que si fos necessària una ambulància, hi arribaria en aquest indret; valorin la mobilitat entre els dos llocs.

I ja que estam en el tema mirin, P. Sunyer ens passa un plànol dibuixat per ell amb una idealització del que podria arribar a ser l’Escorxador, i a més surten dues solucions: el Centre de Dia i un Casal per a la Joventut. Feim notar que a la recreació dibuixada, el vial interior té una forma capritxosa perquè així queden salvats els arbres que tenen un major port. Els aparcaments dibuixats compleixen la normativa d’Obres Públiques pel que fa a les dimensions, que són de 2,40 per 5,00; és clar que potser aquesta solució xoca amb les normatives de l’ urbanisme municipal i PGO, però vaja, si fos el cas ja s’ha fet altres vegades per a un tema tan important com seria la solució dibuixada, es podria fer una modificació puntual del PGO en aquest sector, no els sembla?

Gràcies per la paciència i el temps dedicat en aquesta lectura. Tenguin per segur que és un punt de vista sincer, idealitzat com hem dit, i els membres de la plataforma compartim, tant és així que primant per l’Escorxador molts dels nostres familiars dels que en som cuidadors per ventura ja no en seran usuaris, tot i axó el nostre vot és 1.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a