Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   10:17
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
Reportatge
26/06/2015 | 09:26
El fons marí de s’Illeta, immortalitzat
J.V.
El Museu de la Mar del Port de Sóller va ser divendres a la nit l’escenari en el que el Club Nàutic de Sóller va desvetllar els noms dels guanyadors de la setena edició del concurs de fotografia subaquàtica que es va celebrar el primer diumenge de juny en aigües del Port de Sóller.
 
 
En un acte en que hi assistiren la major part dels bussejadors i fotògrafs participants, els responsables de la vocalia de submarinisme del club projectaren les fotografies presentades pels dinou aficionats que hi varen concórrer en la categoria compacta i pels deu que ho varen fer en la modalitat réflex.
 
Paisatges anegats d’aigua marina, espècies vegetals i animals, la combinació d’ambdues amb la presència de l’home o els jocs de llum que permet els raigs solars són algunes de les característiques que presentaren la majoria de fotografies presentades.
 
En aquest sentit, Jaime Serra es va fer amb la primera posició en categoria réflex. Les imatges captades per l’objectiu de Pablo Diéguez i Juan Antonio Corbas varen ser premiades amb el segon i tercer premi, respectivament. Pel que fa a la categoria compacta el jurat va distingir les imatges presentades per Paco Fernández amb el primer premi. El segon va ser per a Luis París Musola, mentre que el tercer va ser per a Javier Atero.
 
El certamen es va celebrar enguany el diumenge 7 de juny a primera hora del dematí. Ben igual que en anys anteriors el certamen s’ha organitzat amb l’objectiu de reivindicar la creació d’una reserva marina a les proximitats de s’Illeta.
Les bases del concurs permetien realitzar dues immersions durant la jornada matinal. Enguany els responsables del concurs varen elegir la zona d’Es Gall i la Cova del Pintor com els escenaris en el que els participants havien de demostrar la seva vessant artística.
 
Des del club nàutic solleric s’ha explicat que durant les dues immersions els participants varen poder constatar “la continua pèrdua de vida marina d’aquesta zona”. Per això, els seus responsables tenen l’esperança que l’administració acabi declarant la zona com a reserva marina i es permeti recuperar els nivells de vida que hi havia en aquesta zona fa unes dècades. De fet, es creu que aquesta figura proteccionista seria beneficiosa per al fons marí, ja que permetria recuperar una zona afectada per la sobreexplotació.
 
Les imatges corresponents als primers premis de les dues categories estan penjades a la pàgina web del club nàutic (www.clubnauticsoller.es).


Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a