Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 d'abril de 2024   |   07:45
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Reportatge
08/07/2016 | 09:39
Un quart de segle de Corriola Teatre
J.V.

El grup Corriola Teatre celebra aquest 2016 els seus 25 anys d’existència. Per commemorar-ho, a més de la representació teatral que cada any estrena abans de les festes de la Fira, per demà dissabte s’ha previst una funció especial de “Cartes d’amor”, l’obra que fa catorze anys va meravellar centenars de sollerics.

La funció que representaran Francisca Riera ‘Piquita’ i Tomeu Campins serà el colofó als actes de celebració de les noces d’argent de la formació teatral. Endarrera haurà quedat una àmplia trajectòria en la que s’han posat en escena catorze obres en les diferents etapes que ha viscut el grup.

Fundat per un grup d’entusiastes

Corriola Teatre va néixer l’any 1991 quan un grup d’entusiastes que tenien interès pel món teatral s’ajuntaren per donar forma a un projecte que avui en dia s’ha convertit en una de les entitats culturals amb més bona salut de la vall. Cada any en les seves representacions compten amb un públic molt fidel que esgota les localitats de totes les representacions.

“Mestre Lau es taconer” de Tous i Maroto va ser l’obra del debut de la formació. El teatre Alcázar va acollir el 1991 aquella primera representació d’una època en la que Corriola Teatre va optar per posar en escena obres costumistes. “Cavallet quan eres jove”, “Molta feina i pocs doblers” o “Ni una gota d’allò, ni una bolla d’això”, totes elles del deianenc Joan Mas, en són una mostra.

El 1996 obriren un parèntesi d’aturada que es va allargar fins l’any 2002. Fou el moment escollit per estrenar “Cartes d’amor” d’A.R. Gurney, l’obra que demà a la nit podran presenciar els dos centenars d’espectadors que hagin aconseguit una entrada per a l’obra que es representarà al jardí de Can Prunera.

“Cartes d’Amor” es va presentar com una obra totalment diferent, en la que els textos, el dramatisme i l’intimisme agafaren el protagonisme de la representació. Fou tot un punt d’inflexió en l’estil que fins aleshores havia caracteritzat les representacions de Corriola.

Un nou parèntesi va mantenir el grup aturat fins l’any 2008, quan la iniciativa de Francisca Riera, Tomeu Campins i Pep Canyelles va servir per reviscolar el grup. Des de llavors, Corriola Teatre ha estat fidel cada any amb el públic solleric, convertint-se en habitual les setmanes prèvies a les Fires i Festes de Maig.

“Mandíbula afilada” del valencià Carles Alberola fou la peça escollida per al retrobament de Corriola amb el seu públic. Posteriorment, s’han programat nombroses obres, essent el teatre del C.P. Victòria el punt de trobada amb els seus seguidors.

Marga Colom, Marga Campins, José Sampol, Tomeu Sampol, Tomeu Campins i Francisca Riera ‘Piquita’ són els sis membres de l’actual Corriola Teatre que continuen en el grup des de la seva fundació. Altres sollerics que actualment formen part d’aquesta família hi han arribat en l’etapa més recent, mentre que altres no han pogut continuar per diverses causes.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a