Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   00:34
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Reportatge
09/09/2016 | 09:58
La població escolar es reactiva
G.M.

Poc més de 2.200 escolars de la comarca s’incorporaran a les aules entre avui i el proper dilluns per tal d’encetar el curs escolar 2016-2017 que ve marcat per l’habilitació d’aules prefabricades al col.legi Pere Cerdà del Port de Sóller, per les obres que encara continuen al Col.legi Es Puig i per la reducció d’hores de l’assignatura de Religió a l’escola pública que ha deixat diversos docents amb la meitat del sou.
Aquest és el tercer curs, i definitiu, de l’aplicació de la nova llei educativa, la LOMQE, que de forma progressiva s’ha anat implantant a tots els centres educatius de l’estat.
Com és habitual des de fa alguns anys, la Conselleria d’Educació i Universitat ha permès que a Sóller els alumnes d’Infantil i Primària s’incorporin un dia abans a les aules que la resta de companys de les Illes Balears, que ho faran el proper dilluns.

Es Puig

El que fa alguns anys va ser el centre escolar més gran del municipi va perdent alumnes d’any en any gràcies a l’ampliació d’altres escoles de la zona: primer amb la reobertura de l’escola de Fornalutx i després amb les ampliacions del Fossaret i del Pere Cerdà, i ara també Ses Marjades. Enguany tenen una matrícula de 236 alumnes, una trentena menys que l’any passat, però amb les mateixes unitats.
Els alumnes s’incorporaran avui a les aules encara amb obres al centre. La millora del trispol de les aules encara no ha finalitzat i s’està pendent de la recol.locació del mobiliari i de netejar algunes parts, i a l’exterior s’està realitzant una obra d’urgència que afecta la xarxa de fecals i els banys exteriors.
Es Puig continua enguany com a coordinador d’un projecte Erasmus Plus (l’antic Comenius) juntament amb altres set centres de Grècia, Itàlia, Irlanda, Portugal, Polònia i Xipre, que els possibilitarà realitzar una aproximació a la cultura d’alguna de les regions d’aquests països europeus.

Pere Cerdà

Dels 122 alumnes de l’any passat, l’escola del Port passa ara als 134, en part pel fet d’haver ofert a partir d’aquest curs el 5è de Primària i mantenir el projecte de possibilitar, a partir del curs que ve, cursar tota l’Educació Primària.
Degut al fet que no s’ha aconseguit encara la cessió dels espais de la Casa de la Mar necessaris per ampliar el centre educatiu, el Pere Cerdà haurà de comptar enguany amb dues aules prefabricades que ja estan instal.lades al pati del centre educatiu i equipades amb el mobiliari adient.
El Pere Cerdà durà a terme enguany un projecte pilot d’aprenentatge d’anglès en què hi participaran alguns pares nadius, i un altre amb cans d’educació assistida.

Sagrats Cors

El col.legi dels Sagrats Cors superarà enguany els 325 alumnes matriculats, tant pel fet que 22 alumnes de 3 anys hi inicien el seu procés d’escolarització en Educació Infantil, com pel fet que altres 19 s’han interessat per incorporar-se a altres cursos.
Al llarg de l’estiu s’han realitzat obres en el claustre, al primer pis del centre educatiu i també a la teulada, i els alumnes trobaran innovacions tant en el mobiliari com en el saló d’actes.
El col.legi dels Sagrats Cors fa enguany una nova aposta per l’aprenentatge de l’anglès, amb especial incidència a l’oralitat en Educació Infantil. D’altra banda, creix el personal dedicat a l’atenció a la diversitat.

Institut Guillem Colom

Amb uns 550 alumnes matriculats, l’Institut Guillem Colom és el centre amb més alumnes de la comarca. Aquest estiu s’hi han realitzat unes senzilles obres per habilitat nous despatxos.
Des del centre han destacat que els alumnes de l’ESO reduiran la seva jornada lectiva, de 32 hores setmanals a 30, el que ha obligat a realitzar canvis als seus horaris.
A més, enguany es posa en marxa un programa de millora de l’aprenentatge i el rendiment.

Ses Marjades

El centre més petit del municipi continua enguany el seu camí per convertir-se, en el futur, en una ecoescola. Enguany Ses Marjades ofereix fins a tercer de Primària (l’any passat només fins a segon) i es desconeix si més endavant s’ampliarà més l’oferta educativa del col.legi públic. Compta amb 29 alumnes matriculats.

Sant Vicenç de Paül

Amb uns 315 alumnes matriculats, 22 dels quals hi comencen Educació Infantil, el col.legi de Sant Vicenç de Paül s’ha sotmès aquest estiu a obres a l’entrada del centre educatiu i al claustre. També s’ha adquirit nou mobiliari per al menjador escolar i s’han habilitat aules per realitzar desdoblaments. L’equip de suport s’ha vist minvat en mitja jornada d’un professional.
Per aquest curs s’enceta un projecte nou, consistent en l’elaboració de material propi per a l’assignatura de Matemàtiques a Primer de Primària. Depenent del seu èxit, l’any que ve s’ampliarà a altres cursos.


Fossaret

L’escola del Fossaret comptarà amb un total de 215 alumnes, curiosament amb poques incorporacions a l’Educació Infantil, al contrari del que havia succeït durant els darrers anys. La reducció d’hores de l’assignatura de Religió és un dels fets que destaca en aquest inici de curs.

Fornalutx

L’escola de Fornalutx compta enguany un total de 29 alumnes matriculats. Ofereixen educació Infantil i de Primària fins a quart. Arran de la reobertura de l’escoleta de 0 a 3 anys el passat mes de juny, el centre tornarà a disposar de més facilitats perquè els alumnes hi quedin a dinar.
El centre continua enguany amb l’experiència de l’hort infantil, habilitat l’any passat, i una vegada al mes els alumnes es traslladen a Son Angelats per practicar la natació.

Deià

El col.legi públic Robert Graves de Deià arrancarà dilluns el curs escolar amb 33 alumnes matriculats, després que durant l’estiu l’Ajuntament hagi duit a terme un seguit de treballs de manteniment de l’escola i se l’hagi dotat de material informàtic nou.

Bunyola

Aproximadament 340 alumnes arrancaran dilluns el nou curs al col.legi Mestre Colom de Bunyola, sota la direcció de Catalina Oliver.
Durant l’estiu l’Ajuntament ha procedit a realitzar diverses obres de manteniment al centre educatiu, com per exemple el repintat del claustre o la reparació de crulls a l’edifici de primer cicle.
Després de la jubilació del conserge, el curs passat, aquest inici de curs s’ha presentat difícil perquè la plaça no ha estat coberta. També els manca un auxiliar administratiu.
Un total de 31 alumnes comencen l’Educació Infantil en un any en el que l’escola prepararà un projecte d’aprenentatge corporatiu de Matemàtiques. També està previst que la casa del conserge pugui acollir una nova sala per a professors.
Bunyola es troba a l’espera de la construcció d’un nou centre educatiu, que el Govern Balear ha anunciat per aquesta mateixa legislatura. L’Ajuntament ja ha posat a la disposició de la Conselleria el terreny necessari per ubicar-hi la nova escola.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a