Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   02:41
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
La consulta es farà sense control electoral
26/03/2019 | 16:09
Un referèndum sobre monarquia o república
saveu.cat

L'Obra Cultural Balear ha comunicat avui a la Delegació del Govern a les Illes Balears la propera convocatòria de referèndums sobre "les preferències organitzatives dels poders públics" a tots els municipis de les Balears entre els dies 6 i 7 d'abril.

A la pràctica, baix el títol de la convocatòria s'hi oculta un referèndum sobre monarquia o república com els que ja s'han celebrat a altres llocs de les illes.

D'acord amb la convocatòria, la pretesa consulta es celebraria el 6 d'abril a Sóller, Bunyola, Fornalutx i Deià, mentre que a Escorca es duria a terme l'endemà. En tots els municipis de la comarca, la mesa de votació estarà instal.lada a la plaça, a Sóller a la de la Constitució, durant un termni de dues hores a partir de les 11 hores del dematí.

La consulta serà "simbòlica" i no comptarà amb cap tipus de cens electoral. La Delegació del Govern haurà de decidir si autoritza el referèndum d'acord amb la normativa vigent i atenent que actualment estam en període electoral. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a