Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   04:44
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
La Torre Picada va ser encesa a principi d'any.
29/03/2019 | 08:56
Demanen la compra de la Torre Picada
SaVeu

La junta local de govern de l’Ajuntament de Sóller ha aprovat una resolució en la qual s’insta al Consell de Mallorca a adquirir la Torre Picada, una fortificació costanera que data del segle XVII, així com els terrenys que envolten aquesta emblemàtica edificació.

El batle de Sóller, Jaume Servera (Més), va explicar que l’acord “és una forma d’insistir el Consell perquè adquireixi la finca”, el que per al primer edil “ha d’implicar que es reactivin les converses entre els propietaris i la institució insular”. Servera va explicar que en intents anteriors no hi va haver acord entre les parts per discrepàncies econòmiques. El Consell va valorar la torre per davall del preu de venda de la propietat.

En l’acord municipal es destaca la “suma importància d’adoptar els acords que siguin necessaris per a intentar garantir la protecció definitiva de la finca, evitar la urbanització o l’aprofitament privat en qualsevol de les seves variants”.

La Torre Picada està situada en un lloc privilegiat al Port de Sóller, al costat del penya-segat de Ses Puntes. Representa un exemple de les construccions militars que es varen edificar a Mallorca després de les incursions sarraïnes del segle XVI i és una de les millors conservades de les que es conserven actualment. Està situada en una parcel·la que ocupa 10.000 metres quadrats de sòl rústic protegit. La construcció està catalogada com a Bé d’Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument.

La torre tenia com a comesa vigilar la costa de Sóller i advertir a les altres talaies en cas que es produís alguna incursió enemiga. Va estar en actiu fins al segle XIX. L’edifici té forma circular, consta de dues plantes amb voltes i una coberta plana que fa les funcions de terrassa on encara s’hi conserva un canó. Els seus murs tenen fins a tres metres de gruix per aguantar una construcció que s’aixeca onze metres sobre el sòl.

La Torre Picada té una especial significació històrica a Sóller, a pesar que es va construir anys després de la invasió mora de l’any 1561.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a