Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 1 de desembre de 2020   |   13:12
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
El solar està situat al polígon de Son Angelats.
11/09/2020 | 10:07
Sóller demana el retorn del solar de la Guàrdia Civil
SaVeu

El ple de l’Ajuntament de Sóller va aprovar dimarts una resolució amb la que sol·licitarà el Ministeri de l’Interior la devolució al municipi del solar que li va cedir per construir una nova caserna per a la Guàrdia Civil. En el mateix ple es va aprovar una altra resolució en què es demana major dotació d’agents de l’Institut Armat.

El regidor de Patrimoni, Jaume Bestard (PI), va explicar a la corporació que la cessió, realitzada en l’any 2011, preveia que el Ministeri de l’Interior es comprometia a construir la caserna en un termini màxim de cinc anys, el qual va transcórrer el 2016. Però el ministeri mai va arribar a edificar la casa quarter, en tant que les instal·lacions de la Benemèrita es varen resituar en un edifici municipal del carrer de la Prosperitat.

Per aquest motiu, Bestard va destacat que la reversió del terreny serviria perquè l’Ajuntament el pogués destinar a altres usos municipals, com la creació d’un dipòsit per als vehicles de la recollida de fems o els que es dediquen a la neteja de carrers.

La proposta va comptar amb el suport de totes les forces polítiques representades al consistori, que varen posar en valor els usos que Sóller podria donar al terreny.

El solar que ara Sóller reclama al Govern central està ubicat al polígon industrial de Son Angelats, ocupa una superfície de 2.125 metres quadrats, està sense edificar i està catalogat com a terreny per a equipaments al Pla General d’Ordenació Urbana.

El terreny està ocupat per gran quantitat de la terra que es va excavar quan es va construir el polígon de serveis.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a