Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   03:02
 
Enquesta  
Quč s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
El casal estą ubicat al centre de Deią.
26/02/2021 | 12:52
Can Vallčs serą del poble de Deią el marē
J.V.

L’Ajuntament de Deià va donar dijous passat llum verda al pressupost municipal de 2021. El consistori gestionarà 3’1 milions d’euros en un exercici que estarà marcat per l’adquisició del casal de Can Vallès, ja que l’aprovació dels comptes permetrà que es pugui afrontar l’operació. El pressupost va comptar amb els vots favorables dels cinc regidors d’Agrupació DEIA i l’abstenció dels dos edils d’El Pi.

El consistori deianenc abonarà els tres milions d’euros de la compravenda del casal aportant dos milions del romanent de tresoreria i un milió addicional procedent d’un crèdit bancari que l’Ajuntament subscriurà per completar el cost de l’operació. El batle, Lluís Apesteguia, ha explicat que l’operació es durà a terme en el transcurs d’aquest proper mes de març, una vegada s’aprovi la liquidació de l’any 2020 i es pugui incorporat el romanent al pressupost.

En aquest sentit, els comptes de 2021 estan marcats per l’increment que suposarà aquesta operació (els comptes aprovats ara fa un any foren de 2.063.000 euros).

En el capítol d’Ingressos, Deià manté la mateixa previsió de l’exercici de l’any passat. Es preveuen uns ingressos de 1.091.000 euros procedents d’imposts directes, 60.000 euros d’imposts indirectes i 493.601 euros del cobrament de taxes. Pel que fa a les transferències que arribin procedents d’altres administracions, s’han previst uns ingressos de 418.756 euros.

Pel que fa a les Despeses, a més de la compra de Can Vallès, les inversions més importants que detalla el projecte de pressuposts és la compra dels drets d’autor d’un estudi de toponímia de Deià, la reforma de la pista de tennis, la reforma de l’amfiteatre, la construcció d’un nou dipòsit d’aigua, l’ampliació de la xarxa de clavegueram a Son Bauçà, la reconstrucció de marges, l’adaptació del parc verd a les noves necessitats, la reforma de la pista poliesportiva i la reforma del gimnàs.

En el capítol de Personal, l’Ajuntament incorporarà durant l’any 2021 un tècnic d’administració general. Segons va explicar el batle durant el plenari d’aprovació del pressupost, les seves funcions seran donar suport als departament d’Urbanisme, i també a la contractació i al pagament.

En Despesa Corrent per a Béns i Serveis, Deià ha previst una reducció de 111.000 euros respecte el pressupost de l’any passat. Les principals rebaixes es troben a les partides dedicades a la inversió en manteniment d’edificis municipals (rebaixa de 45.000 euros) i en la partida de les festes populars que l’equip de govern ha decidit disminuir davant l’evidència que enguany tampoc es podran celebrar esdeveniments multitudinari (reducció de 44.000 euros). En canvi, l’Ajuntament ha incrementat els doblers destinats a la compra de material de protecció contra la Covid-19 i el pressupost per a la neteja i desinfecció del col.legi Robert Graves i l’escoleta d’educació infantil.

En Transferències Corrents l’Ajuntament ha previst per enguany una despesa de 216.000 euros, una xifra que ha crescut en 61.400 euros degut als ajuts que el consistori atorga a les empreses per a la dinamització, desestacionalització i diversificació econòmica, i per la creació del Patronat Municipal d’Habitatge que enguany començarà a funcionar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a