Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 26 de febrer de 2024   |   00:05
 
Enquesta  
Quin percentatge de producte agroalimentari local entra a ca vostra?

Del 0 al 15%
Del 25 al 50%
Del 50 al 75%
Del 75 al 100%
 
Al parc de Lepanto es crearà una zona de mascotes.
29/10/2021 | 11:12
Un milió per realitzar 64 projectes
SaVeu

L’Ajuntament ha donat via lliure a una modificació pressupostària per habilitar una partida d’un milió d’euros que es destinarà a l’execució d’un total de 64 projectes d’inversió i compra de béns d’equip. L’habilitació de la partida es va aprovar ahir en un ple extraordinari amb els vots a favor del PP, el regidor no adscrit Sebastià Aguiló i el PI.
Els projectes es finançaran a càrrec del superàvit municipal que va obtenir l’Ajuntament de Sóller durant lexercici econòmic de 2020.

Aquestes inversions són les que el batle va posar a disposició de tots els regidors de l’Ajuntament de Sóller. Tots els regidors, a excepció dels del PSOE i Més que varen rebutjar l’oferiment, han presentat diferents projectes amb un muntant econòmic ronden els 40.000 euros en el cas d’inversions o els 18.000 per a compres d’equipament. Aquestes quantitats es varen fixar perquè la tramitació administrativa dels seus expedients respectius es realitzi per la via exprés, ja que abans del 31 de desembre han d’estar adjudicats.

Al llistat de 64 inversions hi figuren actuacions com la compra de diversos radars pedagògics, un drogotest per a la Policia Local, diverses partides per a la rehabilitació de marges, asfaltats i voreres, l’adequació del solar municipal al polígon de Son Angelats, la creació d’una àrea de calistènia a Sa Calatrava, la compra de material esportiu, l’adequació de l’arxiu municipal o la creació d’un punt de recollida i tractament de restes de podes, entre d’altres.
Tot i que la modificació pressupostària compta amb l’informe negatiu dels serveis econòmics, la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar (PP), va assegurar que el transvasament de partides “no afectarà l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament”.

La realització d’aquestes inversions en què han participat els regidors del PP, PI, Sebastià Aguiló i Podemos és unaconseqüència del rebuig del ple de l’Ajuntament a invertir el superàvit de l’any passat a la construcció d’un edifici d’aparcaments carrer Cetre. Després que el ple s’oposàs al projecte liderat pel PP, el batle Carles Simarro va llançar la iniciativa de dedicar part del superàvit a la consecució de projectes de menor quantia i va obrir la participació a tots els regidors de la corporació.

En el ple d’ahir el batle va haver d’assumir les crítiques dels partits de l’oposició, tot i que PSOE i Podemos es varen abstenir. Més hi va votar en contra.

Els portaveus de l’oposició recriminaren a l’equip de govern que alguns projectes no havien estat detallats i que eren simples enunciats sense més concreció o que actuacions que ara es finançaran amb el superàvit correspondrien, a l’entendre d’aquests partits, a partides d’inversió ordinària.

Els partits de l’oposició criticaren que es fes aviat, mentre que des de les files de l’equip de govern, el batle Carles Simarro (PP), es va defensar assegurant que les inversions projectades “serveixen per solventar problemes de la gent” i va acusar-los de “cercar excuses per no voler participar”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a