Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   01:19
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
El conseller Sevillano va presentar l'avantprojecte.
06/05/2022 | 09:35
Una voravia i un carril bici fins el Port
SaVeu

El Consell de Mallorca ha elaborat un primer avantprojecte encaminat a la reforma integral de la carretera del desviament de Sóller i l’adequació d’un carril bici que enllaçarà aquest nucli amb el Port de Sóller.
El conseller insular de Mobilitat, Iván Sevillano, es va entrevistar dimecres amb el batle de Sóller, Carlos Simarro, per presentar-li la proposta inicial del projecte a partir de la qual aquesta institució pretén consensuar-la amb el consistori i amb el departament de Recursos Hídrics del Govern. La proposta que va presentar Sevillano preveu una millora integral de la carretera del desviament, la via de circumval·lació que enllaça la carretera de Palma amb la que es dirigeix a Lluc i al Port de Sóller. En aquesta via es preveu adequar un carril bici des de la rotonda de Can Repic fins a l'alçada de la central telefònica ocupant una de les voreres de la carretera. Per a l’altre costat es preveu la creació d’un passeig per a vianants dotat de les mesures de seguretat que actualment no té aquesta carretera, ja que en alguns trams els vianants han de circular per la calçada. A més de crear la via per a ciclistes i vianants, la proposta inicial de Sevillano preveu mantenir una filera d’estacionaments per a vehicles a banda i banda de la carretera.

Carril cap al Port

L’avantprojecte presentat despús-ahir per Mobilitat a l’Ajuntament preveu, a més, perllongar el carril bici fins al Port de Sóller per donar compliment a una vella demanda ciutadana. Aquest carril partiria des de la central telefònica fins al Port vorejant el llit del torrent Major. Per això a més del consens amb l’Ajuntament, el Consell també ha implicat Recursos Hídrics del Govern en el projecte perquè doni el seu vistiplau ja que el traçat proposat afecta la zona de domini del torrent.

Després de la reunió que Iván Sevillano va mantenir amb els representants de les Cases de la Vila, dimecres capvespre va protagonitzar una reunió ciutadana a la seu de la fundació Deixalles per presentar la proposta, en un acte organitzat per l’agrupació local de Podemos. En aquesta reunió, el responsable de Carreteres del Consell va escoltar les propostes que li van fer diversos ciutadans després de donar a conèixer els principals eixos de la proposta que ara el Consell començarà a estudiar a fons.

En posterioritat a aquesta reunió, el batle va manifestar que “inicialment és un bon projecte per Sóller a l’espera de conèixer els detalls definitius” i per això va avalar que la institució insular promogui la remodelació integral de la carretera del desviament. Carles Simarro també va manifestar el seu suport a la creació del carril bici fins al Port “perquè es tracta a dia d’avui d’una necessitat que té molta demanda ciutadana”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a