Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 4 de juliol de 2022   |   07:13
 
Enquesta  
És correcta la xifra de 45 punts de fondeig d’embarcacions per al Port de Sóller?

Són massa pocs

És excessiu
 
Fabián Unda, responsable del centre de salut de Sóller.
20/05/2022 | 12:23
"No és grip, és coronavirus"
J.M.

A Sóller no hi ha cap passa de grip, sinó de coronavirus. L’explosió de contagis es va donar durant les passades festes i les autoritats sanitàries esperen que la tendència a l’alça en el nombre de casos no s’estabilitzi fins a finals del mes de maig.

Així ho ha assegurat el coordinador del centre de salut que ha assegurat que actualment a Sóller “no es donen casos de grip, ja que la totalitat de casos d’infeccions respiratòries són positives en covid”. Fabián Unda ha precisat que “sols son negatius en covid aquells quadres que responen a símptomes relacionats amb les alèrgies primaverals”.

El responsable del centre de salut ha assenyalat que l’explosió de casos es va donar amb la celebració de les fires de la setmana passada. D’aleshores ençà, ha precisat, que s’ha registrat un increment continuat de casos positius i preveu que la tendència encara s’allargui tota la propera setmana. Unda creu que la punta s’assolirà a finals de maig, data a partir de la qual estima que el nombre de contagis torni anar a la baixa.

“No hi ha grip”

Des que es varen celebrar les festes de la Fira i el Firó, les consultes del centre de salut i fins i tot les de metges privats han registrat un increment de pacients que presenten constipats o símptomes que aparentment corresponen a la grip. Però Fabián Unda ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que “no hi ha cap passa de grip a Sóller”, ja que “la totalitat dels casos que s’estan donant són coronavirus a excepció d’aquelles que presenten quadres relacionats amb alèrgies pròpies de la primavera”.

El cas és que aquests dies les farmàcies han atès a moltes persones que han adquirit tests d’antígens per fer-se la prova de la covid. A pesar que en molts casos aquests examens donen com a resultat negatiu, en opinió del responsable del centre sanitari de Sóller, tots aquests casos són en realitat covid ja que “actualment no hi ha grip”.

“El malson segueix”

La realitat és que la malaltia del coronavirus ha entrat en una fase de gripalització social, de manera que la població ha deixat de costat les mesures preventives que es varen adoptar durant la pandèmia. Però l’altra realitat és que el virus segueix entre la població i que s’ha escampat amb les festes. Fabián Unda ho ha resumit recordant que “el malson segueix aquí”.

La citada gripalització ha fet que deixin de comptabilitzar-se tots els casos positius que reporten les autoritats sanitàries, ja que actualment tan sols es comptabilitzen aquells positius de persones majors de 60 anys sempre que acudesquin al metge presentant els símptomes compatibles amb la malaltia. Les estadístiques han deixat de ser fiables.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a