Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   19:49
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Darder i Vivas explicant els detalls del GARE
16/01/2023 | 15:33
Aparcar davant el gual ja és possible
saveu.cat

A partir d'avui ja es poden demanar les autoritzacions especials per poder aparcar davant els guals permanents. Aquest dissabte va sortir publicada al butlletí oficial la normativa que crea els Guals amb Regulació Especial (GARE) que permetran que fins a tres vehicles puguin estacionar davant una placa de gual sense ser multats.

Però per poder fer-ho serà necessari tramitar una autorització municipal amb la que l'Ajuntament entregarà un adhesiu que s'ha de col.locar a la placa de gual permanent i uns distintius que hauran de lluir els vehicles autoritzats en els seus parabrises. La Policia estudiarà cada sol.licitud per verificar que es pot atorgar el permís especial.

Les sol.licituds es poden realitzar telemàticament o de forma presencial al registre municipal. S'ha d'emplenar un formulari en el que s'ha d'indicar el número de gual, la identificació completa del seu titular, adjuntar sengles fotografies de la placa i de l'emplaçament de la reserva d'estacionament i, per últim, s'ha d'identificar les persones i vehicles que sol.liciten aparcar davant la zona prohibida. S'atorgarà un màxim de tres autoritzacions per placa.

Des de l'Ajuntament, el cap de la Policia, Juan José Vivas, i el regidor de Governació, Carlos Darder, han explicat que els GARE són d'aplicació només als particulars i que els conductors que podran obtenir l'autorització han de pertànyer a la mateixa unitat familar. És a dir, han de tenir parentiu directe, han de residir i estar empadronats al domicili on hi ha la placa.

La norma ara en vigor deixa la porta oberta a possibles excepcions que seran estudiades per la Policia i sempre baix una declaració jurada dels titulars. Per exemple, podran tenir accés a aquestes targetes les persones cuidadores de gent gran. 

La mesura no aplica als garatges comunitaris ni aquells que estiguin ubicats en zones on actualment l'aparcament estigui prohibit, com per exemple, ha explicat Darder, els carrers estrets del casc antic. La tramitació de les targetes no té cap cost.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a