Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   21:33
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Els Esclatabutzes, durant l'encesa del fogueró.
16/01/2023 | 20:42
Crema Sant Antoni
G.M.

El vent ha donat una treva per celebrar la festivitat de Sant Antoni, sense foguerons durant els dos anys previs. Els dimonis del grup Esclatabutzes han estat els encarregats d'encendre el gran fogueró preparat a la Plaça de la Constitució en una de les primeres nits fredes de l'any i amb un vent intens, insuficient per suspendre l'esdeveniment.

Xeremiers de Sóller i Estol de Tramuntana s'han sumat a la festa i han animat la vigília del patró dels animals, mentre els assistents han fet ús de les torradores plenes de caliu i han cuinat les seves viandes. L'Ajuntament ha oferit enguany pa, oli, beguda i també ensaïmada.

Abans de l'encesa del foc, l'agrupació Estol de Tramuntana ha realitzat un passacarrers amb una vintena de dimonis que feia gairebé tres dècades que no sortien al carrer. Com a nota curiosa, la colla de dimonis d'Estol de Tramuntana no té la figura de Sant Antoni, un personatge que no ha estat, per tant, vist en tota la vetllada. Caldrà esperar a les beneïdes de diumenge que ve perquè es faci present.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a