Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 17 d'abril de 2024   |   23:48
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Intensa nevada al Coll. Alberto Darder
27/02/2023 | 15:46
Recollits més de 25 litres
saveu.cat

Paisatge tenyit de blanc. Aquest és ara mateix el panorama que es respira a les muntanyes que envolten la vall com a conseqüència del temporal que ha duit aparellat la borrasca Juliette que, a l'estació termopluviomètrica de Sa Vinyassa, deixava des d'ahir vespre fins avui a les 14 hores un registre de 25 litres per metre quadrat.

Es tracta d'una quantia que anirà incrementant-se a mesura que passin les hores perquè les previsions apunten que el mal temps s'anirà recuint avui horabaixa. Durant aquesta matinada s'activarà l'alerta vermella per neu que podria quallar a altures entre els 150 i els 200 metres d'altura, tot i que no es descarta que es pugui veure a cotes més baixes.

El que també és protagonista juntament amb les precipitacions són les temperatures. Sóller registra avui la temperatura màxima més baixa de l'any i de l'hivern. Avui capvespre a Sa Vinyassa el termòmetre marcava els 3'2 graus, un valor que podria baixar en les pròximes hores.

Fruit de la nevada, tres carreteres de la comarca estan tancades a la circulació. Es tracta de la carretera del Puig Major que té el pas barrat a l'altura del Mirador de Ses Barques, la del Coll de Sóller i la que baixa fins a Sa Calobra. Als cims més elevats de la Serra ja hi hauria, segons diverses fonts, una acumulació de mig metre de neu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a