Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 17 d'abril de 2024   |   23:08
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Una imatge d'arxiu d'Antoni Serra.
12/03/2023 | 09:16
Mor l'escriptor Antoni Serra
saveu.cat

L'escriptor solleric Antoni Serra Bauzà, l'autor local de major qualitat i transcendència, va morir ahir als 87 anys d'edat. A part dels seus textos literaris, Serra deixa un rastre d'articles periodístics molt extens, una activa presència cultural en diferents àmbits i un exemple de lluita per la llibertat, la democràcia i la llengua catalana.

Tan sols fa uns mesos, Antoni Serra va cedir el seu patrimoni bibliogràfic a l'Ajuntament de Sóller, que li cerca un lloc a la biblioteca i a l'arxiu municipal. A més, fa uns anys l'Ajuntament de Sóller li va dedicar un cicle de conferències.

Antoni Serra Bauzà, l'escriptor solleric més prolífic, va estudiar medicina a Barcelona, però a partir del 1960 es va dedicar a la literatura de ficció i al periodisme, àmbit en que va desenvolupar una infent tasca en diversos diaris (Última Hora, principalment, Diario de Mallorca, Tele/Xpres i Avui), revistes i setmanaris (Tele/Estel, El Temps, Segell i Temps Moderns), en què va publicar articles d’opinió, reportatges i crítiques de teatre i de cinema, i literatura.

La seva obra ha estat traduïda al castellà, a l’italià, al francès i a l’alemany.

Va participar en uns quants llibres col·lectius, sobretot als signats pel col.lectiu Ofèlia Dracs. Va ser un dels fundadors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la qual en fou vicepresident. De la seva obra tenen un lloc destacat els llibres d’acció i misteri que han tengut com a protagonista el detectiu Celso Mosqueiro.

Irreverent i crític, tremendament lúcid, Antoni Serra va ser durant dècades una figura imprescindible en el món literari mallorquí, que ha deixat un petjada que ja serà inesborrable.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a