Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   19:45
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Reportatge
21/08/2015 | 08:53
El millor art al servei de la solidaritat
G.M.
Si hi ha una exposició imprescindible per aquestes festes de Sant Bartomeu, aquesta és la de plats decorats per artistes i artesans sollerics que es podrà a veure a Can Dulce durant totes les jornades festives.
  
Més de quaranta artistes locals han respost positivament a la crida realitzada per l’Associació Duchenne consistent en decorar un plat que se’ls ha proporcionat, per després exposar-lo i subhastar-lo a fi de recaptar fons per poder continuar investigant la malaltia degenerativa que pateix un infant solleric.
 
L’organització va considerar adient que al costat de cadascun dels plats els artistes hi poguessin col.locar una de les seves obres. I la combinació que n’ha sorgit ha estat summament interessant, fins al punt que l’exposició de Can Dulce té un vessant solidari, però també constitueix una mostra del millor art que s’està creant a la ciutat ara mateix.
 
Pep Girbent, Lluís Castaldo, Toni de Cúber, Joan Soler, Francesca Martí o Ernest Forteza són alguns dels més de quaranta noms que han acceptat el repte de Duchenne i que són a Can Dulce des d’ahir vespre, moment en el que es va procedir a la obertura de la mostra d’art.
 
Duchenne

Àngela Santos, membre de l’Associació Duchenne, ha explicat que coneixien accions similars per a la realització de subhastes de caràcter benèfic i que per a la present ocasió es va optar per un plat, que cada artista ha procedit a ornamentar d’acord amb la seva tècnica, estil i tendència predilectes. Comenta que han aconseguit convidar una quarentena d’artistes locals. Tot i això ha matisat que ha estat impossible convidar tothom que, a la Vall, hauria pogut decorar un plat d’aquestes característiques.
 
Els visitants a l’exposició situada a la primera planta del Centre Cultural Can Dulce tendran la possibilitat d’emplenar uns fulls per a la realització de puges per a les diferents obres. La mostra inaugurada ahir romandrà oberta cada dia de 19 a 21 hores (el dilluns tancarà a les 19 h.), i també el dissabte, diumenge i dilluns en horari matinal d’11 a 14 hores.
L’acte final serà dia 24 a les 19 hores.
 
La investigació
 
La recaptació quedarà en mans de l’Associació Duchenne, formada per famílies amb infants que estan afectats per aquesta malaltia degenerativa que, de moment, no té cura. L’entitat destinarà els beneficis de la subhasta a la concessió de beques per a la investigació de possibles remeis per a una malaltia rara i poc estudiada, amb un pacient a Sóller.


Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a