Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   20:11
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Reportatge
17/04/2020 | 12:56
Un recopilatori de totes les edicions de la pujada al Puig Major
J. Vicens

“M’agraden les curses d’automobilisme. Amb el meu pare de petit sempre anava a veure la pujada al Puig Major”. Amb aquestes paraules explica Fernando Velilla l’estimació que té per aquest esdeveniment esportiu que es celebra cada any a la carretera Ma-10. Aquesta afició l’ha duit a posar-se al capdavant d’un projecte de recerca per construir una pàgina web que recopili la història de la cita automobilística més important de les Balears.

“La idea és fer una recopilació d’informació i ordenar-ho en una pàgina web”, ha explicat Velilla. www.pujadaalpuigmajor.com és l’adreça del portal web que ja és accessible per a qualsevol internauta. “Tenc intenció d’ordenar-ho tot per anys, amb classificacions i fotografies”, assegura. Per aconseguir completar tots els anys en els que s’ha disputat la prova, Fernando Velilla fa una crida a tots els aficionats d’aquesta prova: “Estic segur que a Sóller hi ha molt de material amagat que seria interessant per poder compartir”. El responsable de la pàgina web explica que tots els documents cedits “seran escanejats i retornats als seus propietaris”. A més, assegura que a la pàgina web es citarà el nom de la persona que ha cedit la documentació.

Aquestes setmanes de confinament Fernando Velilla ha aprofitat per avançar el treball amb el material que ja tenia disponible. A hores d’ara, a la pàgina web ja hi realitzat publicacions de diverses edicions de la dècada dels anys setanta. En elles es poden llegir les cròniques d’unes edicions que foren puntuables per al Campionat d’Europa, les seves classificacions o veure fotografies mítiques dels vehicles que hi participaven.

Fernando Velilla demana que totes les persones que disposen material com ara llistes d’inscrits, programes de la cursa, fotografies o trofeus contactin amb ell a través de l’adreça de correu electrònic fervelilla1975@gmail.com o al seu número de telèfon 606 680 097. També es pot contactar al número de telèfon del solleric Joan Zapata (621 205 461).Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a