Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de juny de 2020   |   16:05
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Una crema controlada feta en un hort de Sóller.
11/01/2019 | 09:08
Multaran qui faci foc abans de les 10
J.M.

El ple de l’Ajuntament de Sóller aprovarà inicialment, en la seva sessió del mes de febrer, l’ordenança municipal que regularà la pràctica de les cremes controlades. Ho farà en dos aspectes diferents. Per una banda establirà uns horaris durant els quals es podran realitzar focs als horts i, per altra banda, fixarà un règim sancionador que facultarà la Policia Local imposar sancions en cas d’incompliment de la norma.
El regidor de Medi Ambient, Josep Lluís Puig (Més), ha afirmat que la norma “pretén regular, ja que en cap cas no prohibeix les cremes controlades”, ja que defensa que es tracta d’una activitat que necessita ajustar-se a uns preceptes legals.

Així, la norma estableix que durant els mesos d’hivern les cremes controlades als horts no es podran encendre abans de les 10 hores del dematí. Amb aquesta regulació es pretén evitar els problemes de contaminació derivats de la inversió tèrmica, que deriven en la formació d’un gran nigul de fum damunt el casc urbà.

Per a l’estiu, la norma estableix que les cremes podran fer-se entre les 6 i 10 hores del dematí. Totes, tant les d’hivern com les d’estiu, necessitaran d’una comunicació prèvia i es podran prohibir o limitar si les condicons meteorològiques són adverses. Per assegurar el compliment de l’articulat de la norma, l’ordenança faculta la Policia Local a imposar sancions, l’import de les quals no s’ha donat a conèixer.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a