Diari digital de la comarca de Sˇller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   18:03
 
Enquesta  
Quants regidors de lĺAjuntament de Sˇller haurien de tenir dedicaciˇ exclusiva al cÓrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Imatge de la congregaciˇ de La Salle a Sˇller.
15/11/2019 | 09:06
Josep Morell recollirÓ en un llibre la hist˛ria dels frares de La Salle
SaVeu

L’historiador Josep Morell ha iniciat el procés de recerca de dades per elaborar un llibre que recollirà tota la història dels frares de La Salle a Sóller.

La presència de la congregació religiosa es circumscriu en el període comprès entre els anys 1904 i 1938, quan definitivament varen partir de la vall.

Morell viatjarà properament fins a Roma on hi ha la seu de l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, també coneguts com germans de La Salle, on consultarà els arxius de la congregació. A la seu romana es guarda la documentació relativa a la casa que aquesta congregació va tenir a Sóller, segons ha explicat l’historiador, que ha rebut les autoritzacions necessàries per poder consultar la documentació.

La congregació religiosa va arribar a Sóller l’any 1904 i es va instal.lar al Convent dels Sagrats Cors de Sóller, un recinte que durant anys varen compartir amb els “coritos”. Uns anys més tard, La Salle va abandonar el Convent i es va mudar a un edifici del carrer de Joan Marquès Arbona. Segons les investigacions que ha realitzat fins ara Josep Morell, possiblement es varen instal.lar a l’immoble que va acollir el quarter de la Guàrdia Civil. Finalment, la congregació es va traslladar fins al casal de Cal Bisbe on hi va romandre fins que es va decidir la seva partida de Sóller l’any 1938, en plena Guerra Civil.

Durant el seu pas per Sóller, els frares de La Salle es varen dedicar a l’ensenyança. En la memòria col.lectiva dels més majors encara es recorda el pas d’alumnes per a l’escola que avui ocupa l’hotel de Cal Bisbe.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a